IX SEMINARI CIENTÍFIC IISPV “Medicina Personalitzada de Precisió»

Medicina personalizada

La comissió de formació de l’Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili (IISPV) Va organitzar el mes de juny passat el IX seminari científic amb el títol “Medicina Personalitzada de precisió”

Amb l’objectiu principal d’analitzar els beneficis de la medicina personalitzada de precisió, L’IISPV va organitzar aquest seminari científic dividit en dues sessions.

A la primera d’aquestes sessions el Dr. Damián García del Olmo, catedràtic de cirurgia a la universitat Autònoma de Madrid (UAM) i cap del departament de Cirurgia de l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz va presentar una ponència titulada “Biomarcadors moleculars en biòpsia líquida com a estratègia per a la medicina de precisió al càncer colorectal” per parlar dels beneficis que té la medicina de precisió en l’abordatge del càncer.

La segona sessió va consistir en una taula rodona, on quatre experts van parlar sobre les promeses i les realitats de la medicina personalitzada de precisió. Amb Silvia Fornós, periodista del Diari de Tarragona com a moderadora, la Dra. Núria Amigó (Cofundadora i CEO de la Spin-off Biosfer Teslab S.L), la Dra. Elisabet Vilella (Responsable de grup d’investigació GAP – Genètica i Ambient a Psiquiatria), el Dr. Josep M del Bas (Director de la Unitat del Nutrició i Salut -Eurecat) i el Dr. Josep Basora i Gallisà (Director de l’IDIAP Jordi Gol) van debatre durant més d’una hora sobre els avantatges i les realitats de la medicina personalitzada de precisió i de com poder-les implementar a les àrees de recerca de l’IISPV.

Medicina personalitzada
Medicina personalizada