El consum freqüent de fruits secs, un component important de les dietes basades en plantes, s’associa a una reducció de l’15% de les malalties cardiovasculars (MCV) totals i del 23% de mortalitat per aquesta causa.

Tot i que alguns estudis han demostrat que complementar la dieta amb fruits secs té un efecte considerable en la reducció del colesterol a curt termini, hi ha poca informació sobre els efectes dels fruits secs sobre les subclasses de lipoproteïnes.

L’equip WAHA de l’estudi  (Hospital Clínic de Barcelona i la Universitat Loma Linda), ​​ha publicat aquesta setmana a la revista Circulation un article que evidencia els beneficis d’incloure nous en la dieta a llarg termini.

En ell, l’equip del Dr. Ros, va monitoritzar durant 2 anys, un grup d’uns 700 candidats assignats a una dieta sense nous (control) o a una amb suplements de nous. Per determinar lípids i les subclasses de lipoproteïnes es va utilitzar el test avançat de lipoproteïnes Liposcale. En l’estudi, es va evidenciar que els candidats amb una dieta complementada amb nous, van reduir significativament el colesterol total, el colesterol LDL i el colesterol remanent (principalment IDL) en un 4,4%, un 3,6% i un 16,8% respectivament. A més, es va observar una reducció significativa en el nombre de partícules totals LDL i en el nombre de partícules petites LDL demostrant que les nous milloren el perfil lipoproteic disminuint el risc cardiovascular.

Llegeix  l’article sencer aquí.

Liposcale in Circulation