IMG_0802

El Barça Innovation Hub (BIHUB) va néixer fa 4 anys creat pel club blaugrana per desenvolupar al nivell més alt els avenços tecnològics aplicats a l’esport i a la millora del rendiment. Aquest gran Laboratori del Barça, pretén explotar la sinergia entre l’esport i la tecnologia per assolir els nivells d’exigència requerits pel club. Per treballar a aquest alt nivell cal col·laborar i treballar amb universitats, centres de recerca, start-ups, emprenedors, etc.

Per promoure aquesta sinergia, el BIHUB reuneix cada any al món de l’esport per debatre, explorar i desvetllar tendències i estratègies claus per al futur, organitzant l’Sport Tomorrow Congress (STC21), que va tenir lloc del 8 al 12 de novembre.

Aquest any, en el marc de l’STC21, la Doctora Beatriz Candas, responsable del servei de laboratori de bioquímica de l’Hospital de Barcelona, ​​va presentar els resultats de l’estudi metabolòmic elaborat juntament amb l’equip de Biosfer Teslab amb la finalitat d’incorporar l’ús de nous biomarcadors que ens permetin avaluar l’estat físic per millorar el rendiment i evitar futures lesions dels esportistes d’elit, portant la metabolòmica a l’avantguarda de l’esport d’elit.

Els resultats presentats al congrés van mostrar com la metabolòmica per RMN permet un perfilat avançat de lipoproteïnes que descriu el transport de lípids associat al risc de malaltia cardiovascular de jugadores més profundament que el colesterol LDL; i particularment rellevant el perfilat de patrons de glicoproteïnes associats a inflamació sistèmica que no s’identifiquen amb altres tècniques clàssiques de laboratori.

Barça Innovation Hub
IMG_0803
IMG_0825