El passat 24 de novembre va tenir lloc a Madrid el seminari Biotec “2021 l’any de la biotecnologia” en el marc de la segona edició de l’esdeveniment Casa Valònia 2021 organitzat per la Representació de la Regió Valona de l’Ambaixada de Bèlgica a Madrid a la prestigiosa Fundació Carlos d’Anvers, a Madrid.

Ubicat al cor d’Europa, Bèlgica és un dels països més accessibles del continent europeu, i la regió valona, ​​una regió amb empreses molt actives i capdavanteres al sector de la biotecnologia. Espanya és un soci important per a Bèlgica i en concret per a la regió valona i hi ha gran quantitat de relacions i projectes comuns en diferents àrees.

Mostrar aquests projectes per celebrar els èxits i també, sobretot, cercar les màximes possibilitats d’ampliació dels projectes ja existents i descobrir nous camins de col·laboració ha estat un dels objectius clars de la Casa Valònia des que es va iniciar l’any 2019.

Casa Valònia 2021
Casa Valònia 2021

L’event va estar organitzat per l’agència valona d’exportacions i inversions estrangeres (AWEx), amb el suport de l’Ambaixada de Bèlgica, Aseabel, i la CCBLE-FEHN (Càmera de comerç belgoespanyola).

El seminari va comptar amb una presentació de l’administradora general d’AWEx sobre el sector de la biotecnologia a Bèlgica, Pascale Delcomminette, seguida d’una introducció sobre la biotecnologia a l’època de la pandèmia de la mà d’Ion Arocena (director general d’Asebio).

L’acte es va centrar en la realització de dos panells entre empreses espanyoles i belgues en el qual va participar Biosfer Teslab juntament amb representació del Cluster Saúde de Galícia (ESP), Telemedcare (ESP), Volition (BE), Communicare (BE), Cytomine ( BE), Sylentis (ES) Novadip (BE),  i  SalamanderU (BE) amb Jaime del Barrio Seoane, Senior Advisor Healthcare and Life Sciences – EY (ES); Mehdy Oozeer, Senior Life Sciences Specialist – AWEx (BE), Montserrat Daban, Directora Científica i de Relacions Internacionals – Biocat (ES) i Marc Dechamps, Director d’Afers Internacionals del clúster való de biotecnologia Biowin (clúster de biotecnologia belga), com a moderadors.

Els panells es van centrar en la crisi sanitària que hem atravessat i com les diferents empreses s’han adaptat als canvis i situacions crítiques per poder així amb resiliència i noves capacitats desenvolupades ser capaços d’evolucionar, ja sigui amb el desenvolupament de vacunes, de noves teràpies i/o solucions, així com aprofitar les noves oportunitats que han sorgit durant o després de la pandèmia.

Casa Valònia 2021
Casa Valònia 2021