Biosfer Teslab presenta al Metabolomics 2022

Del 19 al 23 de juny va tenir lloc a València la 18a Conferència Anual de la Societat Metabolòmica – Metabolomics 2022. L’esdeveniment va reunir centenars de científics d’arreu del món que van presentar els últims avenços tecnològics i bioinformàtics al camp de la metabolòmica, així com també la seva aplicació a ciències de la salut, exposició, nutrició i plantes.

Des de Biosfer Teslab vam tenir l’oportunitat d’assistir a través de la nostra mànager de laboratori, Carla Merino, que va presentar un pòster amb els primers resultats del cribratge molecular avançat com a sistema pronòstic per a pacients amb COVID-19 utilitzant la metabolòmica per RMN del projecte concedit per l’AGAUR PANDÈMIES 2020 .

Tal com detalla el pòster, diverses lipoproteïnes proaterogèniques, glicoproteïnes proinflamatòries i l’associació d’alguns metabòlits de baix pes molecular es van veure relacionats amb resultats severs de COVID-19.

Metabolomics

Aquests preliminars resultats obren una porta al desenvolupament d’eines de pronòstic de COVID-19, a la millor comprensió de la fisiopatologia de la malaltia ia l’estratificació del risc de les complicacions.

La nostra companya Carla ens diu que va ser un plaer assistir al Metabolomics 2022, aprendre de les xerrades que es van impartir i gaudir amb tots els assistents de l’esdeveniment.

biosfer Teslab en metabolomics