Fòrum de Medicina de Precisió

El febrer d’aquest any l’Institut de Recerca sanitària Valdecilla (IDIVAL) va posar en marxa el fòrum “International Precision Medicine Forum” (El fòrum internacional de medicina de precisió) avalat per la plataforma ITEMAS, la plataforma de Biobancs i Biomodels i la Societat de Farmacologia clínica d’Espanya. El fòrum, amb la participació de més d’un centenar d’experts, pretén revisar, des de la visió de diferents especialitats i àmbits de coneixement, els aspectes principals relacionats amb la investigació clínica i la medicina de precisió.

Aquest fòrum, de caràcter internacional, compta amb el suport de les societats científiques de les especialitats que s’imparteixen, la col·laboració de més de 60 empreses internacionals i una desena de grans farmacèutiques.

Es compon de nou mòduls distribuïts en una o dues setmanes en format virtual i totalment gratuïts.

medicina de precisión
Medicina de precisión

El VIII d’aquests mòduls, From biological samples to precision medicine, va tenir lloc la darrera setmana de maig. S’hi dedicava la sessió a revisar diversos projectes d’innovació tecnològica centrats en el desenvolupament d’eines per millorar el diagnòstic, el seguiment i el pronòstic de les malalties.

Quatre projectes innovadors proposats pels nodes i els centres adherits ITEMAS es van presentar en aquesta jornada, dedicada íntegrament a la innovació tecnològica i les mostres biològiques.

Entre ells la nostra CEO, Nuria Amigó, va presentar la readaptació que l’empresa va fer durant la pandèmia a través del projecte VISIONING.

Aquest projecte, concedit per l’agència de gestió d’ajudes universitàries i de recerca (AGAUR) juntament amb l’Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili (IISPV), té com a objectiu principal desenvolupar a Europa la primera prova pronòstica in vitro per a COVID-19 mitjançant la combinació de la ressonància magnètica nuclear (RMN) i eines de machine learning (ML).